From | Message |
Kristien
02/5/2004 12:15:37 |
Subject: aardappelpuree
Message: Ik las ergens dat je voor het maken van aardappelpuree, je de aardappels kan koken in melk - de overgebleven melk moet je dan niet afgieten en zo blijven alle vitamines enzo in de puree. Het probleem als ik dit doe is dat de puree dan superslijmerig wordt (zo slijmerig dat die gewoon niet van de lepel af wil, net alsof er een massa kaas ingedaan is). Niet dat dit echt vies smaakt maar de consistentie is niet zo smakelijk.. Gisteren had ik gasten en dacht ik, dan maar weer koken op de gewone manier en in water - maar nu was het water net allemaal uitgekookt toen de aardappelen gaar waren, en viel er dus niets af te gieten - toen had ik net hetzelfde probleem: slijmerige puree! Zit er in sommige aardappelen soms een slijmvormings-component die je maar beter wel kan afgieten met het kookwater? Of ben ik de enige die dit aan de hand heeft?
|
kristien
02/5/2004 12:17:21 | RE: aardappelpuree
Message: Zag na het posten pas dat het een baby/kindervoedings-site is (was er via een omwegje op beland).. Maar ja, die eten ook wel eens puree zeker :-)
|
Marieke
05/5/2004 09:37:39 | RE: aardappelpuree
Message: Tja... Heb je het met de stamper gepureerd?
Ken het verschijnsel wel met fijnmaken met een keukenmachine. Met stamper heb ik het noooit gezien.
|
|
Post a reply to this message:
|