From | Message |
Jacqueline
04/8/2005 21:58:21 |
Subject: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Hallo,
Kan iemand mij vertellen of het mogelijk is zelfgemaakte fruithapjes in te vriezen, en zoja, wat is de beste manier om dit te doen (waarin bewaar je het) en gaat het niet ten koste van de vitamines?
Groetjes,
Jacqueline
|
saskia
06/8/2005 08:58:37 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Het is heel goed mogelijk om zelfgemaakte fruithapjes in te vriezen. Ikzelf doe dat altijd in bakjes van de xenos (goedkoop). ik weeg ook nog hoeveel fruit ik erin doe, want ik meng altijd in een grote kom het gepureerde fruit onder elkaar en schep het dan over in bakjes.
's avonds het fruit uit de vriezer nemen en je hebt de volgende dag een heerlijke verse portie fruit.
Appel kun je het beste even blancheren anders kan de smaak iets veranderen.
Veel succes.
|
Jacquelline
06/8/2005 21:55:48 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Hallo Saskia,
Dank je wel voor je reactie en de tips.
Ik ga het proberen.
Jacqueline
|
Liliane
25/8/2005 13:58:45 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Ik gebruik altijd ijsklontjesbakjes. Daar fruithapje in schenken en dan invriezen. De volgende dag kun je de klontjes evt. in een zakje doen, zodat je de bakjes weer kunt gebruiken. Als je dan een hapje gaat geven pak je gewoon een paar klontjes, ontdooien en klaar.
Je kunt dan precies pakken zoveel je nodig hebt.
Groetjes
Liliane
|
Mamalein
25/8/2005 15:16:33 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Dag mama's,
Je kunt je kindje ook diepgevroren fruit geven als je het invriest in een (water)ijsjes houdertje. Zo heb je weer eens wat anders en het is natuurlijk erg spannend voor de kleine! Misschien niet teveel de eerste keer (mijn dochter had nog nooit ijs gegeten en ging spontaan spugen!). Nu groot succes. het kan in elk geval goed met meloen en ananas... Suc6!
|
Pwijma
26/8/2005 10:54:51 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Beste;
We zijn vandaag gestart met banaan bij onze tweeling.We hadden deze gepureerd & ingevoren in ijsblokjeshouder.Alleen nu valt mij op dat de banaan bruin is?
Geeft dit?
|
ana
26/8/2005 21:59:10 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: ik maak het en doe het in zo n plastic bakje voor ijsblokjes heel handig.
ana
|
Cindy
02/9/2005 12:47:54 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Hallo Pwijma,
dat de banaan bruin wordt is niet erg hoor, het ziet er wel vies uit maar dat geeft niet.
Na het invriezen kun je dat gewoon geven. Het komt volgens mij doordat er zuurstof bij het fruit komt nadat je het bewerkt hebt. Kijk maar naar appels. Zodra je die gaat snijden en je laat het 5 minuten liggen verkleurd het ook.
Succes!
|
Anouk
30/9/2005 10:06:09 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: en hoe zit het dan met invriezen van groente, aardappel/vlees hapjes? Kan dat ook gewoon net als bij de fruithapjes?
Groetjes Anouk
|
saskia
30/9/2005 12:57:11 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Hoi Anouk,
Het invriezen van maaltijden is hetzelfde als het invriezen van fruit.
GEwoon de maatlijd klaarmaken en in porties in de vriezer doen.
Je kunt ook aardappels, groente en vlees apart in vriezen en mengen als het ontdooid is, net wat je zelf het makkelijkste vind.
Groetjes Saskia
|
Manon
20/11/2005 10:36:54 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Kun je fruit gewoon invriezen of moet dit ook eerst gekookt worden? b.v. peer
groetjes Manon
|
tamara
29/11/2005 16:34:36 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: hoi
ik kook het meeste fruit wel even 10 minuutjes met wat water want dan krijg je het mooi glad in de blender.als je het niet kookt krijg je te veel sap vind ik
|
kim
09/12/2005 11:15:47 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Ik heb ergens gelezen dat je banaan niet in mag vriezen!! Waarom weet ik eigenlijk niet. Kan iemand hier duidelijkheid over geven??
|
Maty
27/1/2006 14:42:12 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Als je invriest in een ijsblokjesbakje, hoeveel blokjes moet je dan per keer uit de vriezer halen? Voor een kindje van 4,5 mnd.
|
Maty
27/1/2006 14:44:53 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Is het vriesvakje van de koelkast trouwens geschikt om fruithap in te vriezen?
|
Mirjam
28/1/2006 23:26:52 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: een vriesvakje in de koelkast is nooit te vertrouwen en ik zou er zeker geen gebruik van maken voor het invriezen van eten voor je kindje!
groeten Mirjam
|
Helen
16/2/2006 16:02:59 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Hoelang kun je zelfgemaakte fruithapjes van vers fruit in de koelkast bewaren?
|
Kristel
03/3/2006 21:51:48 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Stoomkoken doe ik ook vaak, met zo'n bamboe stoommandje bovenop een pan kokend water. Ideaal, want er gaat weinig verloren.
|
Casparina
04/3/2006 15:09:37 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Banaan en peer worden bruin, geeft niets, het smaakt uitstekend.
Appel kook ik kort, niet met water, want het appel laat zelf vocht los. In het begin pureerde ik het fijn met de staafmixer. Nu de kinderen 8 maanden gebruik ik de stamper en creëer zo wat "klontjes" waar ze aan kunnen wennen.
Ik doe alles in die flexibele ijsblokbakjes, ideaal! Daarna in plastic zakjes doen. Zo is het leuk om diverse combinaties te maken.
|
Jan
28/7/2006 10:48:41 | RE: fruithap (zelfgemaakt) invriezen
Message: Heb ergens gelezen dat bruine plekken in bananen niet zo gezond zijn. Iets met oxidanten of radicalen ofzo. Vroeger at ik licht bruine plekken op, je proeft eigenlijk geen verschil. Nu snij ik ze maar weg.
Hoe het dan zit met diepgevroren weet ik niet. Waarschijnlijk doe je er best citroen op, een anti-oxidant geloof ik.
|
|
Post a reply to this message:
|