From | Message |
Lijntje
09/6/2005 19:58:21 |
Subject: Stomen van groente
Message: Hallo allemaal, wie kan me helpen met deze vraag? Het schijnt het beste voor de vitamientjes te zijn als groente gestoomd wordt. Dus in een zeef leggen en de zeef in een pan met een laagje kokend water stomen en deksel erop uiteraard. Maar hoe lang is de bereidingstijd nu dan? Als je bijvoorbeeld sperzieboontjes "gewoon" kookt, dan is de groente in zo'n 9 minuutjes wel klaar. Maar hoe zit dat met stomen? Ook zo'n 9 minuutjes? Heb nog geen ervaring met stomen!
Hoop op reacties! Groetjes, Lijntje.
|
saskia
11/6/2005 20:30:21 | RE: Stomen van groente
Message: Ik las achterop de potje van Friso (staat het recept van het potje achterop) dat je groente ongeveer 15 minuten moet stomen.
Ik zou gewoon even uitproberen hoelang je ze precies moet stomen, beginnen met 9 minuten en als ze dan nog niet gaar zijn na een paar minuutjes nogmaals proberen.
|
Mirjam
24/7/2005 12:32:23 | RE: Stomen van groente
Message: ik stoom ook alle groenten voor onze zoon.
ik pak dan de grootste pan die ik heb, bodempje water erin en dan een stoommandje (die kun je overal kopen)
ik kieper de groenten die het langst moeten onderin, en stapel zo alles wat ik wil gaan stomen er bovenop.
worteltjes bijvoorbeeld moet je zeker 25 minuten stomen, duurt dus langer als koken voordat het gaar is.
je behoud veel meer vitaminen door te stomen!
groeten Mirjam
|
kenza
26/7/2005 10:51:41 | RE: Stomen van groente
Message: Hallo,
inderdaad stomen is veel gezonder,alle ingredienten bewaren hun vitaminen zelf doe ik bijna altijd voor mijn zoontje, groente, vles, kip, of vis.
voor een bepaalde soorten groente zoals wortetjes dat snijd ik in kleine stukjes en dat duurt dus niet lang.
succes.
Gr kenza
|
Sinder
26/7/2005 14:32:57 | RE: Stomen van groente
Message: Weet je dat er ook stomers bestaan? Je kunt in de toko's rijststomers kopen, maar ook de electrische rijststomers zijn super, superhandig. Ik heb beide. Ze bestaan uit twee delen: een onderpan voor het water en een soort vergietpan om erboven op te zetten. Zeer de moeite van het aanschaffen waard als je veel stoomt hoor! Even erin prikken om te kijken of het gaar is.
|
alexandra
26/7/2005 15:48:19 | RE: Stomen van groente
Message: Hoi,
Ik heb ook zo een pan gekocht maar dan gewoon bij de blokker. De stoommandjes van de toko heb ik ook maar die zijn iets moeilijker schoon te maken.
Wij stomen nu eigenlijk alle groenten, ook voor ons zelf. Gaat snel en makkelijk en je verbrand nooit je vingers met afgieten.
gr,
Alex
|
marel
14/8/2005 12:28:58 | RE: Stomen van groente
Message: hallo,
mijn vraag is wanneer en hoe en waar doe ik zout erbij. In het water of gewoon op de groente.
gr. marel
|
Mirjam
15/8/2005 20:50:51 | RE: Stomen van groente
Message: in het eten van je kindje geen zout! tenminste als ze nog jonger dan één jaar zijn, en ook daarna met mate!
in je eigen gestoomde groenten gewoon wat zout in het water doen.
en met een stoommandje bedoelde in een stoombloem
zo'n ijzeren geval wat als een 'bloem' ingeklapt kan worden.
groeten Mirjam
|
eline
06/9/2005 21:16:06 | RE: Stomen van groente
Message: hoe lang moeten worteltjes koken voordat ze gaar zijn?
|
kenza
07/9/2005 19:13:10 | RE: Stomen van groente
Message: snijd ze in kleine stukjes dat duurt maximaal 20 minuten
|
Guido
15/9/2005 11:58:27 | RE: Stomen van groente
Message: wie heeft er een link naar recepten die je met een stomer kan maken?
|
hilde
15/9/2005 22:49:33 | RE: Stomen van groente
Message: Zo kort mogelijk stomen, maar de groenten moeten goed gaar zijn. Je zal het moeten ondervinden. Kook nitraatrijke groenten beter in veel kookvocht en gooi het kookvocht weg. Wil je ze toch stomen, gebruik dan niet het kookvocht dat vrijkomt. Door opwarming zetten de nitraten om in nitrieten en dit is schadelijk.
Geef nitraatrijke groenten maar 2x/week.(dit zijn o.a. spinazie,andijvie,rode biet, venkel, postelein, prei,sla.)
|
siebje
17/9/2005 20:44:12 | RE: Stomen van groente
Message: Koop een snelkookpan. IDEAAL!!! Je kunt er ook in stomen. Ik gebruik het voornamelijk daarvoor.
Ik geef toe een beetje prijzig maar je hebt in een handomdraai je eten klaar.
Voor aardappelen doe ik 2 minuten laten fluiten, gas uitdraaien en 4 minuten na laten garen. En voor groente 2 en 2 minuten.
Ik maar er ook vlees in. Soms draadjesvlees in 45 minuten waar je normaal 4 uur over doet.
Je haalt je geld er echt wel uit maar je kunt ook bij de chinees (supermarkt) van die simpele stoofmanden halen hoor ik zag ze laatst voor twee euro liggen.
|
frieke
16/11/2005 12:30:42 | RE: Stomen van groente
Message: hoe lang moet je prei stomen?
|
cecile lapre
09/1/2006 13:20:46 | RE: Stomen van groente
Message: vraag: wie kan mij helpen aan een ouderwetse indonesische grijze wolkjes rijststomer?
|
cecile lapre
09/1/2006 13:21:06 | RE: Stomen van groente
Message: vraag: wie kan mij helpen aan een ouderwetse indonesische grijze wolkjes rijststomer?
|
Liana Huibers
31/5/2006 23:27:49 | RE: Stomen van groente
Message: Ik ben niet piep... en heb dus ook tientallen jaren kookervaring met snelkookpannen. Wat een heleboel mensen niet weten is dat ze, behalve snel zijn door de hoge druk, ook nog eens steriliseren. Kan je zelfs beter dan in de diepvries bewaren. Doe ik eigenlijk wel meer met vlees (draadjesvlees, bijvoorbeeld) dan met groentes. Omdat ik alleen ben: van een grote portie wat ik nodig heb er uit, pan weer direkt dicht en even weer op druk om binnengekomen kiemen direkt weer te doden. Eten blijft goed, dus ook buiten de koelkast, voor volgende hap.
Vaak zit het alleen maar in ons hoofd: onbekend maakt ondbemind - Steriliseren is onbekender dan diepvriezen.
|
Els van de Ven
30/7/2006 16:39:08 | RE: Stomen van groente enz
Message: Ik ben op zoek naar recepten voor mijn stoomoven. Ik heb een nieuwe keuken en daarin de stoomoven van Miele. Nog erg moeilijk. Grrag hulp van mensen die ervaring hebben!
Bedankt Els
|
mien
28/8/2006 16:10:12 | RE: Stomen van groente
Message: http://www.democrazy.nl/culuit/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=198
op deze site staat alles over het stomen van groente maar ook vlees
|
blablabla
11/9/2006 11:44:45 | RE: Stomen van groente
Message: waar slaat dit op
|
Mariët
11/9/2006 13:10:58 | RE: Stomen van groente
Message: Waar slaat wat op.....
|
Joan
28/9/2006 09:38:30 | RE: Stomen van groente
Message: Hoelang moeten worteltjes koken voordat ze gaar zijn ?????
|
Kitty
06/10/2006 19:48:10 | RE: Stomen van groente
Message: Stomen hoef je niet perse in een stomer of met een speciaal stoommandje te doen. Zelf gebruik ik de grootste pan die ik heb en zet hier een vergiet op waar ik mijn groente in stoom. Op het vergiet doe ik dan het deksel van de pan.
|
suzanne
15/10/2006 10:14:37 | RE: Stomen van groente
Message: ik stoom mijn diepvriesgroenten altijd in de magnetron. in een gewoon magnetronbakje waar de deksel los op ligt. zo'n 5 minuten voor 3 porties is genoeg. lekker, snel en gemakkelijk!
|
suzanne
15/10/2006 10:16:47 | RE: Stomen van groente
Message: vergeten in vorige bericht: ik doe er meestal 2 eetlepels water bij. ook verse groenten heb ik zo gestoomd. de bereidingstijd hoeft meestal niet langer te zijn.
|
|
Post a reply to this message:
|