Gastenboek
FromMessage
Esther

03/12/2003
13:46:21
Subject: invriezen appelmoes

Message:
Ik heb deze vraag al eens op een ander forum neergezet, maar werd er niet goed wijs uit.

Wie weet of je appelmoes in kan vriezen?
Zo nee, waarom dan niet?

bedankt!

groetjes, Esther


Sharon

03/12/2003
14:27:35
RE: invriezen appelmoes

Message:
Als je de appelmoes (fruithapje) zelf hebt gemaakt, kan je dit gewoon invriezen. Of je appelmoes uit een pot of blik kan invriezen weet ik niet. Dat hebben we zelf nooit in huis, dus het invriezen heb ik ook nooit uitgeprobeerd.

Wie weet dit wel?


Sevi

03/12/2003
14:32:45
RE: invriezen appelmoes

Message:
Ik heb ook geen antwoord, heb zelf alleen
maar zelfgemaakte appelmoes ingevroren en
dat gaat idd prima..ik bel wel even met Hak :-)!


Sevi

03/12/2003
14:36:01
RE: invriezen appelmoes

Message:
...en hun antwoord is: ja dat kan prima! Wel is
het zo dat de appelmoes na het ontdooien, net
als verse zelfgemaakte appelmoes trouwens,
de moes iets dunner kan zijn dan ervoor.


Esther

03/12/2003
15:32:48
RE: invriezen appelmoes

Message:
jeetje, bedankt voor de snelle tips!
Goed idee trouwens Sevi, om Hak te bellen. Dat ik daar zelf niet op gekomen was.

Ik ga het morgen maar uitproberen!

Groetjes, Esther


Benno

17/1/2004
00:16:44
RE: invriezen appelmoes

Message:
Stom toeval dat ik op deze site terecht kom, maar ik denk dat ik het antwoord wel weet. Met de ijskasten die thuis gebruikt worden bevriest het water in de appelmoes zeer langzaam, waardoor er ijskristallen vormen. Microscopisch gezien hebben ijskristallen de eigenschap om cellen lek te prikken. (Dit is ook de redenen waarom er zoveel water vrij komt bij het bakken van bevroren vlees) De ijskristallen prikken de pectinecellen (stof in een appel en verantwoordelijk voor de binding van appelmoes)kapot en verleist daardoor water en daardoor treed kwaliteitsverlies op. Ergo, appelmoes moet je kwalitatief gezien niet invriezen.

B. Smith


Bea

13/9/2004
12:00:09
RE: invriezen appelmoes

Message:
Beetje late reactie, maar ik wilde nu pas weten of het kon. In reactie op voorgaand antwoord:
De meeste vriezers hebben een invries gedeelte voor snel invriezen. Dan heb je dus geen last van langzaam ingevroren waterdeeltjes.
Langzaam laten ontdooien met de deksel eraf.
Zoals reeds gezegd word de appelmoes wel iets dunner.


monique

18/9/2004
16:58:55
RE: invriezen appelmoes

Message:
Ik heb van iemand een grote zak appelen gekregen en maak voor het eerst zelf appelmoes. Dit is dus nu een grote pan geworden, en dan is het makkelijk om te weten of het in te vriezen is ja of nee, ipv het te eten tot het je oren uitkomt.
dus iedereen bedankt voor de tips.


Klaas

11/10/2004
23:56:58
RE: invriezen appelmoes

Message:
Ik wil graag weten of je appelmoes voor een lange tijd goedkoop kan conserveren?
Wie kan mij hierbij helpen?


Huub

04/11/2004
21:23:33
RE: invriezen appelmoes

Message:
Natuurlijk kun je appelmoes invriezen. Mijn moeder maakte altijd appelmoes van goudreinetten (als die goedkoop waren bij de groenteboer) en maakte dan voor de hele winter appelmoes die in porties werd ingevroren.
Geen enkel probleem.


Magikookis

07/11/2004
09:35:35
RE: invriezen appelmoes

Message:
Bij mijn schoonzus gezien: appelmoes warm in jampotten, deksel erop en in de kelder. Maanden te bewaren, zegt ze.


anny

14/11/2005
13:40:18
RE: invriezen appelmoes

Message:
Ik doe de appelmoes in glazenpotjes in de vriezer
Zo kan ik ze wel een jaar bewaren




Post a reply to this message:

Name:
Email:
Subject:
Message: