From | Message |
Esther
03/12/2003 13:46:21 |
Subject: invriezen appelmoes
Message: Ik heb deze vraag al eens op een ander forum neergezet, maar werd er niet goed wijs uit.
Wie weet of je appelmoes in kan vriezen?
Zo nee, waarom dan niet?
bedankt!
groetjes, Esther
|
Sharon
03/12/2003 14:27:35 | RE: invriezen appelmoes
Message: Als je de appelmoes (fruithapje) zelf hebt gemaakt, kan je dit gewoon invriezen. Of je appelmoes uit een pot of blik kan invriezen weet ik niet. Dat hebben we zelf nooit in huis, dus het invriezen heb ik ook nooit uitgeprobeerd.
Wie weet dit wel?
|
Sevi
03/12/2003 14:32:45 | RE: invriezen appelmoes
Message: Ik heb ook geen antwoord, heb zelf alleen
maar zelfgemaakte appelmoes ingevroren en
dat gaat idd prima..ik bel wel even met Hak :-)!
|
Sevi
03/12/2003 14:36:01 | RE: invriezen appelmoes
Message: ...en hun antwoord is: ja dat kan prima! Wel is
het zo dat de appelmoes na het ontdooien, net
als verse zelfgemaakte appelmoes trouwens,
de moes iets dunner kan zijn dan ervoor.
|
Esther
03/12/2003 15:32:48 | RE: invriezen appelmoes
Message: jeetje, bedankt voor de snelle tips!
Goed idee trouwens Sevi, om Hak te bellen. Dat ik daar zelf niet op gekomen was.
Ik ga het morgen maar uitproberen!
Groetjes, Esther
|
Benno
17/1/2004 00:16:44 | RE: invriezen appelmoes
Message: Stom toeval dat ik op deze site terecht kom, maar ik denk dat ik het antwoord wel weet. Met de ijskasten die thuis gebruikt worden bevriest het water in de appelmoes zeer langzaam, waardoor er ijskristallen vormen. Microscopisch gezien hebben ijskristallen de eigenschap om cellen lek te prikken. (Dit is ook de redenen waarom er zoveel water vrij komt bij het bakken van bevroren vlees) De ijskristallen prikken de pectinecellen (stof in een appel en verantwoordelijk voor de binding van appelmoes)kapot en verleist daardoor water en daardoor treed kwaliteitsverlies op. Ergo, appelmoes moet je kwalitatief gezien niet invriezen.
B. Smith
|
Bea
13/9/2004 12:00:09 | RE: invriezen appelmoes
Message: Beetje late reactie, maar ik wilde nu pas weten of het kon. In reactie op voorgaand antwoord:
De meeste vriezers hebben een invries gedeelte voor snel invriezen. Dan heb je dus geen last van langzaam ingevroren waterdeeltjes.
Langzaam laten ontdooien met de deksel eraf.
Zoals reeds gezegd word de appelmoes wel iets dunner.
|
monique
18/9/2004 16:58:55 | RE: invriezen appelmoes
Message: Ik heb van iemand een grote zak appelen gekregen en maak voor het eerst zelf appelmoes. Dit is dus nu een grote pan geworden, en dan is het makkelijk om te weten of het in te vriezen is ja of nee, ipv het te eten tot het je oren uitkomt.
dus iedereen bedankt voor de tips.
|
Klaas
11/10/2004 23:56:58 | RE: invriezen appelmoes
Message: Ik wil graag weten of je appelmoes voor een lange tijd goedkoop kan conserveren?
Wie kan mij hierbij helpen?
|
Huub
04/11/2004 21:23:33 | RE: invriezen appelmoes
Message: Natuurlijk kun je appelmoes invriezen. Mijn moeder maakte altijd appelmoes van goudreinetten (als die goedkoop waren bij de groenteboer) en maakte dan voor de hele winter appelmoes die in porties werd ingevroren.
Geen enkel probleem.
|
Magikookis
07/11/2004 09:35:35 | RE: invriezen appelmoes
Message: Bij mijn schoonzus gezien: appelmoes warm in jampotten, deksel erop en in de kelder. Maanden te bewaren, zegt ze.
|
anny
14/11/2005 13:40:18 | RE: invriezen appelmoes
Message: Ik doe de appelmoes in glazenpotjes in de vriezer
Zo kan ik ze wel een jaar bewaren
|
|
Post a reply to this message:
|